Werk is Liefde-Festival op 18 april

Bijzondere sprekers, met een bijzonder verhaal op een bijzondere locatie

Sommige mensen leven voor hun werk. Hebben een goed salaris en krijgen er status bij. Maar ze hebben behoefte aan meer inhoud, meer diepte.
Andere mensen hebben van hun inspiratie hun werk gemaakt. Maar krijgen daar (te) weinig geld voor.
Hoe is dat te combineren?

We moeten steeds langer werken en ons werk verandert razendsnel. We wisselen in deze lange periode niet alleen vaker van baan, maar zelfs af en toe van vakgebied.
Misschien moeten we in ons hele werkende leven wel 1 of 2 keer wisselen van vakgebied.

Hoe zorgen we dat we dat op tijd doen? Hoe financieren we dat? Welke keus maken we voor zo'n volgende stap?
Hoe zorgen we dat we contact houden met onze waarden, onze energie, onze liefde, terwijl we een steeds langer werkend leven hebben?

Over dat en veel meer gaat het Werk is Liefde-Festival.

Op 18 april vanaf 15.00 in  creatief congrescentrum de Gruitpoort, Hofstraat 2 Doetinchem

Koop een kaartje voor maar € 39,50 per 2 kaartjes.

Programma

14.30-15.00. Binnenloop

De zalen en de ruimtes van de Gruitpoort gaan open om u te ontvangen. Gruitpoort is de creatieve broedplaats van de Achterhoek en u komt direct in de sfeer van werk en liefde. Kunstwerken en muziek warmen u op om het thema werk en liefde in alle facetten te ervaren. Thema’s die u zult ervaren zijn werk en passie, werk en geld, werk en status, werk en duurzaamheid, werk en balans, niet alleen zien maar ook ervaren. U krijgt een voorwerp waarmee u een ander op een later moment kunt verrijken.

15.00-15.15. Werken 3.0 Werk is Liefde Festival

Hans Idink, bioloog, filosoof en ICT-ondernemer geeft een unieke inleiding op het thema van de dag. In werk willen wij beheersen en controleren, efficiency en succes zijn de belangrijkste drijfveren. Scrum en Agile zijn weer nieuwe trends, maar de echte oplossing is ondernemer en manager zijn door het doorgronden van het niet-weten

Met de filosofie van de chaos maakt Hans Idink duidelijk dat werk en  liefde organische processen zijn die elkaar kunnen tegenwerken en elkaar versterken.

Tijd 15.15- 15.45.  De geschiedenis van werk vroeger, nu en de toekomst

Wouter Blacquière is de De 18 Minuten Man, een begaafd verteller en spreker die mensen raakt en in vervoering brengt. In exact 18 minuten geeft hij een beeld hoe het werk in de afgelopen 2000 jaar zich heeft ontwikkeld tot hoe het nu is. Welke rol heeft werk door de eeuwen heen gespeeld en wat heeft het gedaan met mensen? Van het werk bij de oude Grieken en Romeinen, tot werk anno 2019, tot een scenario over de rol van werken in de toekomst met robots, 5G, duurzaamheid en soort werk. U leert en hoort in 18 minuten meer over dit onderwerp dan wanneer u er zelf 20 boeken over zou lezen. Dat heeft Wouter Blacquière al voor u gedaan.

Tijd 15.45 – 16.05. Hoe kom ik aan geld?

Loon naar werken is een oud gezegde, maar in hoeverre klopt deze nog in 2019? Targets halen en 24/7 beschikbaar zijn, is de norm. Daar hoort een passende beloning bij. Hoe regelt u dat nou? Docent, trainer en auteur John Elschot traint ondernemingsraden en managers en ZZP’ers op resultaat en beloning. In deze workshop neemt hij u mee in het maken van een persoonlijk plan.

Tijd 16.05 - 16.30  Wat we kunnen leren van andere culturen

Werken in Nederland wordt steeds internationaler. Sinds de arbeidsmigratie in de jaren 1970 en meer recent de vluchtelingenstroom uit Syrie en Afrikaanse landen, en de toestroom van Oost-Europeanen hebben we te maken met andere culturen op de arbeidsmarkt. Hoe gaan we om met deze mensen en culturele verschillen? Zijn we nou wel zo verschillend en wat betekent dat dan? Wat kunnen we leren van elkaar? Welke gewoonten en routines die in vele culturen over de wereld zijn ontwikkeld zouden ons kunnen helpen? Dr Thera Rasing zal zowel vertellen over werksituaties in Nederland, als haar eigen ervaringen gebaseerd op haar 25 jaar lange werkervaring in Afrika.

Korte pauze

Met een bijzondere prijs € 39,50 per 2 kaartjes

Tijd 16.45-17.10  Mijn lijf als instrument

Deze workshop is vooral bezig zijn met uw lijf, interactief en wordt gedaan door Sabine Obermayr-Adamzek. Uw zintuigen nemen veel onbewust waar als het gaat om sfeer, contact, prettige en niet prettige emoties als mensen met elkaar samenwerken of juist niet. Sabine kan als holistisch coach verborgen emoties en krachten bij u vrijmaken. Zij geeft masterclasses Fenomenologie van het Bewustzijn gebaseerd op het erfgoed van Edmund Husserl, een filosofische stroming die bewustzijn en intentionaliteit bij personen in teams duidelijk maakt. Intuïtie en logica komen er in samen.

Tijd 17.10-17.35  De impact van technologie op uw toekomstige werk

MOOC, Blended Learning, Robots, VR. Uw werk zal in rap tempo veranderen. Rowan Adamzek is ondanks zijn jonge leeftijd al een talent om u dit te laten zien. Hij zal met Virtual Reality technieken en zelf bestuurbare drones en Youtube een interactieve workshop met u doen waarin zien, horen en ervaren centraal staan. Wat over vijf jaar gewoon zal zijn kunt u nu al meemaken. Klik even op zijn naam en u ziet wat Rowan Adamzek bijzonder maakt

Tijd 17.35 - 18.00 Succesvol zijn zonder alles te weten

Bij contact met de ander laat u het beste zien van uzelf, zelfverzekerd en assertief gaat u om met klanten en collega’s. Dit is vaak alleen elkaars buitenkant. In deze workshop gaat Hans Idink de diepte in met u. Weet u wel alles over de klant, uw product of dienst en het werk dat u moet doen. “Vaak doen we wat in ons opkomt en denken dat het zo goed is.” Door de kennis van Hans Idink wordt u duidelijk wat u wel weet en niet kan weten. U ontvangt handvatten waardoor u succesvol bent zonder alles te weten.

Tijd 18.00 - 18.15 Werk is liefde

Het festival eindigt met een humoristisch pleidooi voor een rechtvaardige beloning. Liefde en werk mag niet leiden tot liefdadigheid van docenten, hulpverleners, zorgmedewerkers en kleine ZZP ers.
In een spetterend verhaal wordt u duidelijk hoe u van de situatie armoe weer armfit wordt. Ook de transitie van rijkdom naar rijkslim zal aan u worden getoond.

Tijd 18.15 - 18.30 Aan alles komt een slot

Organisatie Bloei komt met een gedurfd slot van het festival.

Ja, ik kom en bestel

(afbeelding: Jean-François Millet,  Les planteurs de pommes de terre, [Public domain], via Wikimedia Commons)